2011. március 31., csütörtök










Egyszerűen nem tudok betelni ezzel az időszakkal, amikor szinte bármit felvehetek bármivel, hiszen hol meleg van, hol pedig érkezik egy hidegebb fuvallat. Egyik nap még az extra meleg Moncler-t kell magamra húzni, a másik nap pedig már a mini szoknyám sem "elég" mini...:) Na de éppen ettől izgalmas, hogy keverhetjük a szezont a fazonnal, a szó szoros értelmében.
Talán bátran mondhatom, hogy ez a pink ceruzaszoknya az egyik kedvenc szoknyám, aminek van egy olyan különleges tulajdonsága, hogy képes még a legegyszerűbb darabnak is valami pluszt adni. Imádom erős színekkel párosítani, de azért mégsincs még nyár!
Itt semleges színekkel "épetettem" tovább a lookot, amit egy fekete-barna színnel törtem meg, cipő formájában.

2011. március 25., péntek








Sajnos, vagy nem sajnos, de ez már az utolsó pillanatok egyike, amikor még magamra húzhatok valami "állatit", hiszen a jó idő beköszöntével, kedvenc darabjaim kénytelenek elmenni "nyári álmot" aludni. Na persze azért nem szomorkodok, mert ki ne szeretné a megújuló tavaszt, arról nem is beszélve, hogy egyike a legjobban "öltözhető" évszakoknak.
Próbáltam egy tavaszi-téli mixet összehozni, ezért esett a választásom ezekre a színekre, hiszen a tavasz egyik favoritja a bézs amit én nemhogy világos színnel, hanem egyenesen feketével párosítottam.


This is the last "recall", when I can put my fur on, caus it's getting hotter and hotter, so unfortunately I have to hibernate my "sweetharts". Be honest it's prity hard for me , but luckily the lovely spring can compensate me.
I wanted to make a winter-spring mix, that's why I choose one of spring's favourite colour(light brown), and to do something for winter I put on some black leather pants.
This is how I get this look.

2011. március 18., péntek




A cool turkálók és a menő vintage cuccok korát éljük. Bármire ami patinás, kopottas, vagy egyszerűen csak szégyenletesen szar minőségű habozás nélkül rávághatjuk hogy "VINTAGE!!!" és ezzel ki is mentettük magunkat a kínos helyzetből... Ez nyilván kényelmes taktika, a vintage-hype ugyanis olyan erős, hogy egyre kevesebben merik megkérdőjelezni létjogosultságát, pedig sajnos a túladagolás ebből is komoly mézgezést okoz. A vintage, ahogy én látom, úgy működőképes, ha találunk egy valóban régi tárgyat, ami túlmutat önmagán, különlegessége, esetleg "üledékszerűsége" miatt, azaz ha van története, ha jelent valamit számunkra, megidézi a múlt egy darabkáját. Ha megtaláltuk a megfelelő darabot, építsünk köré egy nagyon is modern, aktuális outfitet, ami kiemeli, ugyanakkor mai kontextusba helyezi (a nagypapi kalapját például:). Így elkerülhetjük hogy izzadtság és naftalinszagú legyen az egész múlt-jelen mixelősdi.

If you're not out to admit, what's that bit of tacky stuff you're wearing, it's totally ok and in to shout to the world "VINTAGE!!". Anyway this big vintage-hype is indeed a risky business, it might cause so much harm when overdone. So be careful, find a refined piece with a touch of special attitude or history (grandpa's hat for example:), and use it as a basic statement for a rather up-to-date look. That way you'll hopefully succed to avoid looking like an old-maid...

2011. március 12., szombat



































Csíkos harisnya, a decens kis fekete, kihívó elegancia. A 40-es évek, illetve ahogyan 2011-ben megidézzük őket. A gondolat és a szett alapja a klasszikus fekete harisnya, amely sok transzformáció után végül a pin up lányok tipikus viseleteként rögzült a köztudatban (lásd napjainkban: Dita von Teese). Vágytam egy ilyen harisnyára, mert valóságos legendáriuma van. Kezdetben technikai okokból volt szükséges, majd a második világháborúban a nők, hogy az anyaghiány közepette se mutatkozzanak erkölcstelennek, filctollal húztak csíkot az egyébként meztelen lábukra. Mostanában sajnos ritkán találkozhatunk vele, pedig a maga pikáns egyszerűségében egy egész öltözet hangulatát meghatározza. Az elmaradhatatlan fehér szőrmével, egy formájában klasszikus, ugyanakkor túlméretezett táskával és abszolút aktuális szemüveggel párosítva törtem meg a ruha és a harisnya alkalmi jellegét.


Since time in immemorial I would like to buy a pair of stockigs with a long line on it's back. Cuz' sometimes every girl want to slip into something pin up, which can be so exciting and totally sexy. However I decided (ohh yes, call me a safety player...) to brake this strong conception, after all it was daytime and dressing for night would have been ridiculous. (leave it to ADR) . That's why I put on my ankleboots and my white fur. Developing the thought I chose my oversize yet classic handbag.


2011. március 4., péntek




A legnagyobb publicitást az utóbbi évek médiamegjelenéseinek köszönhetően (Az ördög Pradát visel, The September Issue) a Vogue amerikai kiadványa kapta, a divatrajongók számára ugyanakkor nyilvánvaló, hogy Wintour kisasszony lapja legfeljebb költségvetésében irányadó, a valódi vizuális és művészi kísérletezés az európai, főként az olasz és a francia magazin lapjain zajlik. A Vogue Italia márciusi száma (amely vastagságban és fontosságában a szeptemberivel vetekszik, hiszen a szerkesztők és a hirdetők ilyenkor vezetik be a tavaszi szezon kulcsdarabjait) ihletett arra, hogy megpróbáljak egy kis tavaszi "Chanel" hangulatot csempészni az aznapi szettbe. Az editorialok egytől egyik a stílusok, fazonok textúrák és hangulatok keverésére bíztatnak, az izgalmas összhatás kedvéért fűszereztem tovább az echte francia stílust, így esett a választásom a barna cipőre és a hozzá passzoló bundára.

When I travel abroad, I just can't miss to leave an enormous amount of money at the newsstand, because I always feel a strong inside compulsion to buy up every fashion magazine. Happily the week before I was in Italy, so I could gartify my desire and buy the famous March Vogue. Naturally, I didn't get information about the trend, we can wear in this coldy weather, but I tried to put a glamorous spring Chanel touch into my outfit. On the other side, I wanted to brake this french stye, that's why I put on my brown boots and my lovely fur.